Konsultointi

Oma kunnostusprojekti edessä! Mistäköhän sen remontoinnin sitten aloittaisi?

Ei muuta kuin hommiin?! Vanhan talon omistajalla monesti sormet syyhyävät ja pää tulvii ideoita, mutta kaiken keskellä voi olla hankalaa hahmottaa, että mistä kunnostustyöt oikeasti kannattaisi aloittaa. Perinnerakentajan konsultointikäynti auttaa laittamaan remonttiprojektit tärkeysjärjestykseen. Samalla saat osviittaa suunnitelmien toteuttamiskelpoisuudesta sekä budjetin riittävyydestä. Kohteeseen tutustumisen yhteydessä voidaan yhdessä myös miettiä mitä asioita voi ja kannattaa tehdä itse – ja mitkä asiat voisi puolestaan olla järkevintä tai helpointa teettää ammattilaisella.

Kohdekartoitus

Vanhan talon korjaus alkaa aina huolellisesta suunnittelusta ja katsauksesta talon historiaan. Milloin talo on rakennettu ja onko sitä kunnostettu aikaisemmin? Mitkä ovat talon aikakaudelle tyypilliset rakentamistavat ja -menetelmät? Halutaanko talon ilme palauttaa mahdollisimman lähelle historiallista asua – vai onko mielessä samalla tehdä joitain uudistuksia talon henkeä kunnioittaen?

Restaurointikisällimme Jarkko suorittaa kohdekartoituksen mieluiten yhdessä asiakkaan kanssa. Samalla keskustellaan kunnostusprojektiin liittyvistä toiveista, mahdollisuuksista ja mahdollisista haasteita.

Restaurointi- tai muu korjaussuunnitelma

Huolellinen perehtyminen talon yksityiskohtiin auttaa varsinaisen restaurointisuunnitelman – tai muun korjaussuunnitelman -valmistelussa, sekä kunnostusprojektin hinta-arvion laskemisessa. Talon remonttia suunnitellessamme otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sekä omistajan toiveet että talon erityispiirteiden tuomat vaatimukset. Suosittelemme kohteeseen parhaiten soveltuvia korjaustapoja ja -materiaaleja ja autamme asiakasta pääsemään haluttuun, kestävään ja kauniiseen lopputulokseen.

Joihinkin korjauksiin on mahdollista hakea myös tukea esimerkiksi paikallisilta ELY-keskuksilta tai Museovirastolta. Tällöin tarvitaan usein kirjallinen restaurointisuunnitelma.

Konsultointi ja neuvontapalvelut

Mietityttääkö vanhan talon kunto ja mahdollisesti edessä olevat korjaukset? Onko sinulla joku remonttikohde kiikarissa ja kaipailisit ulkopuolisen asiantuntijan arviota talon potentiaalista? Tai ehkä olisit jo valmis aloittamaan remontin, mutta et ole ihan varma miten urakka kannattaisi loppujen lopuksi toteuttaa – tai ylipäätään että mistä pitäisi aloittaa?

Meiltä voi hankkia myös erilaisia neuvonta- ja konsultointipalveluita pattitilanteiden purkamiseen – tai vaikka ihan henkiseksi tueksi. Tarvittaessa voimme suositella kokemuksemme pohjalta hyväksi havaittuja työtapoja tai antaa työohjeita. Kysy tarjousta!

Ota yhteyttä

  Sallin tietojeni tallentamisen yhteydenottoa varten. Tietosuojaseloste

  Voit myös soittaa tai lähettää meille sähköpostia

  Autamme kaikissa vanhan talon korjaamiseen liittyvissä pulmissasi. 

  Toimimme pääasiassa Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella (Helsinki – Porvoo – Kotka) pääkallonpaikkanamme Loviisa. Emme kuitenkaan epäröi lähteä tarvittaessa kauemmaksikaan.

  Puhelin: 045 177 7000
  Sähköposti: info@hoodsandwoods.fi