Rakentaminen

Joskus puhtaat perinnerakentamisen menetelmät eivät riitä,
vaan tarvitaan modernimpia otteita.

Mistä apua kun perintöhuvilaan pitäisi saada pesutilat tai kotitaloon suunnitellaan laajennusosaa? Perinnerakentamisen ammattilainen osaa visioida vanhaan taloon modernin elämän vaatimusten mukaisia toiminnallisuuksia ja ulottuvuuksia. Perinnerakentajan tavoitteena on myös saada uudistukset toimimaan mahdollisimman saumattomasti ja luonnollisena kokonaisuutena yhdessä vanhojen rakenteiden kanssa. Suuria uudistuksia varten tarvitaan toki usein myös rakennesuunnittelijan, lvi-suunnittelijan tai jopa arkkitehdin apua. Toteutuksen hoidamme me.

Kylpyhuone vanhaan taloon

Pesutilojen rakentaminen vanhan talon raameihin on usein haastavaa jo ihan sijoittelunkin kannalta. Vuosikymmeniä sitten suunnitellun talon ominaispiirteet saattavat tuoda omat haasteensa kylpyhuoneen rakenteille. Usein suositellaan ns. huone huoneessa -tekniikkaa, mutta tämä ei ole ainoa mahdollisuus. Märkätilojen rakenteet täytyy suunnitella aina tapauskohtaisesti.

Mahdollisuuksien mukaan kannattaa harkita pesutilojen rakentamista omaksi kokonaisuudekseen esimerkiksi kuistille – tai jopa kaikkien viemäröintiä vaativien toimintojen sijoittelua erilliseen, mahdollisesti aivan uuteen, taloussiipeen.

Meillä on kokemusta kylpyhuoneiden rakentamisesta sekä vanhoihin että uusiin taloihin!

Kuistit, terassit ja muut lisäosat

Olisiko haaveissa hörppiä aamukahvit talosta vielä uupuvalla kuistilla tai pitäisikö ilta-auringosta päästä nautiskelemaan kenties ihan terassille? Pitäisikö vintille rakentaa lisää asuintiloja ja vaikkapa kattoikkuna? Vaativatko etuovelle johtavat portaat uusimista ja olisiko se hatara etuovikin peräti vaihdon tarpeessa?

Vanhan talon kunnostukseen voi liittyä monenlaisia pulmia ja haaveita, mutta kaikki niistä on kuitenkin tehty ratkaistaviksi! Välillä voi kuitenkin olla perusteltua rakentaa vanhaan tyyliin sopivia uusia elementtejä. Onneksi nykyään löytyy erilaisia uusvanhoja ratkaisuja – tai apuna voi käyttää taitavien käsityöläisten osaamista sovittamaan haavekuvat nykypäivän vaatimuksiin.

Ekotalo?

Ekotalolla voidaan tarkoittaa monia eri asioita.  Ekologisen rakentaminen ystävälle luonnonmateriaaleista valmistettu vanha hirsitalo on arvomaailmaan sopiva valinta. Hyvin hoidetun talon elinikä on pitkä ja materiaalit ovat kierrätettäviä. Samoilla periaatteilla on mahdollista rakentaa myös uusia taloja – tai vanhojen talojen lisäosia.

Hirsi ja muut luonnolliset rakennusmateriaalit voivat kiinnostaa myös sisäilman laadun ja kemikaalikuorman minimoimiseksi. Vanhan talon remontin tai uudisrakentamisen yhteydessä näitäkin asioita on hyvä punnita samalla kun mietitään sitä kuinka paljon vanhoja rakenteita halutaan (tai tarvitsee) purkaa – ja mitä uusia materiaaleja valitaan tilalle. 

Ota yhteyttä

  Sallin tietojeni tallentamisen yhteydenottoa varten. Tietosuojaseloste

  Voit myös soittaa tai lähettää meille sähköpostia

  Autamme kaikissa vanhan talon korjaamiseen liittyvissä pulmissasi. 

  Toimimme pääasiassa Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella (Helsinki – Porvoo – Kotka) pääkallonpaikkanamme Loviisa. Emme kuitenkaan epäröi lähteä tarvittaessa kauemmaksikaan.

  Puhelin: 045 177 7000
  Sähköposti: info@hoodsandwoods.fi